TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP FODMAP vegetarisk pastaFODMAP vegetarisk pasta med grönkål, rödvin, svamp och valnötter - smakar otroligt gott! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: IngredienserLow FODMAP vegetarisk pasta4 portioner glutenfri pasta valfri sort4 salladslökar (den gröna delen vid IBS)1 paket ostronskivling (cirka 200 g)1 påse färdigskuren grönkål1 liten påse valnötter (cirka 75 g)250 ml havregrädde eller laktosfri matgrädde4 dl havrefraiche eller laktosfri crème fraiche1 dl rött matlagningsvin Soja efter smak Salt & peppar efter smak Färsk persilja och lite riven parmesan att toppa med (valfritt) Smör/olja till stekningFODMAP vegetarisk pastaDenna FODMAP vegetariska pasta är god att äta som den är men det går även bra att addera valfritt protein till för att göra den mer mättande. Här har vi bytt ut vanlig lök och vitlök mot salladslök då den är mycket snällare och mildare för en känslig mage. Pasta tillsammans med grönkål, rödvin, svamp och valnötter smakar otroligt gott ihop och skapar en riktigt mysig höstkänsla vid middagsbordet.Gör så här:Hacka salladslök, skölj ostronskivlingen och skär den i mindre bitar.Rosta valnötterna några minuter i stekpannan och salta gärna dem lite.Koka pastan enligt anvisningar på paketet.Stek svampen och salladslöken tills den fått fin färg. Krydda med lite salt & peppar.Tillsätt grönkålen. Lägg i lite i taget. Den krymper efterhand och blir mindre.Häll över havregrädde, havrefraiche, rödvin och en skvätt soja. Låt allting koka ihop några minuter.Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja, salt och peppar.Blanda den nykokta pastan med såsen.Strö valnötter, lite persilja och parmesan på toppen av pastan.Servera som den är eller med valfritt protein. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: