TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP FODMAP pizza: Räkor och zucchiniFantastiskt god FODMAP pizza med smaker från havet! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserPizzabotten1 riven zuccini2 ägg½ dl havremjöl4.5 dl riven parmesanost1.5 dl laktosfri mozzarella riven eller skuren i småbitar1 tsk Fiber HUSK®Toppingen handskalade räkor1 burk laktosfri gräddfil hackad purjolök (endast den gröna delen är low-FODMAP) rostade solrosfrön riven parmesan svartpepparFODMAP pizza med smaker från havet! Fantastiskt spröd och god med räkor på en botten av zucchini, mozzarella och parmesan. Tillaga och njut! Receptet räcker till 1 stor pizza. Perfekt att dela.1 stor pizzaSätt ugnen på 240 grader.Riv zucchini och försök pressa ut all vätska ur den.Blanda zucchinin med resten av ingredienserna till pizzadegen och låt den stå några minuter.Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och försök få till en någorlunda rund och jämn pizzabotten.Grädda den i cirka 13-16 minuter tills den fått fin färg.Ta ut den och låt den kallna.När den är kall brer du på gräddfil och toppar med räkor, salladslök, lite riven parmesan, svartpeppar och solrosfrön.Skär i bitar och servera. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: