TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP Low FODMAP bröd: Glutenfria frallorEtt smaskigt low FODMAP recept på frallor med bovete, havre och morötter. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserFrallor25 g jäst5 dl bovetemjöl1 st finriven morot3 dl kylskåpskall laktosfri mjölk (växtbaserad mjölk går bra att ha i)2 msk rapsolja1 tsk salt1 dl havregryn2 msk Fiber HUSK®2 msk lönnsirap solrosfrön & pumpafrön till garneringDetta är ett smaskigt low FODMAP recept på glutenfria frallor med bovete, havre och morötter – passar perfekt som frukostfrallor. Baka och njut!4 stora frallorSmula ner jäst i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen har lösts upp.Tillsätt honung, salt, riven morot, olja, havregryn och bovetemjöl. Blanda ihop ordentligt och tillsätt därefter fiberhuskBlanda degen med en bakmaskin eller elvisp i cirka 5 minuter. Lägg en bakduk/kökshandduk över degen och låt den jäsa i 45 min.Rulla bullar av degen (välj själv om du vill ha 8 små eller 4 större)Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt. Pensla nu bröden med lite vatten och solrosfrön/pumpakärnor.Låt frallorna jäsa ytterligare 30 min under en bakduk.Grädda sedan frallorna i 250 grader i 8-12 minuter. Låt svalna lite.Njut av goda frallor som är saftiga även dagen efter!Recept: Magiskmat Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: