TillbakaRecept och kostrådFiber HUSK® Fiber HUSK® Kalljästa glutenfria frallor med Fiber HUSK®Goda och saftiga glutenfria frallor som jäses över natten för att sedan ätas nygräddade och varma på morgonen. Bakade med fiber HUSK®. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserFrallor, ca 8st25g jäst5 dl kallt vatten1 msk fiber HUSK®2 msk olja1 msk honung1½ tsk salt400g glutenfri mjölmix (ca 7 dl)Gör så här:Smula ner jästen i en stor bunke. Häll på kallt vatten och rör om tills jästen löst sig. Rör ner FiberHUSK® och låt svälla i 10 min.Häll i övriga ingredienser och blanda väl. Degen vara seg och kladdig. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen att jäsa över natten, 8-10 timmar.På morgonen: sätt ugnen på 250 grader. Ta fram bunken och stjälp upp degen på väl mjölat bord. Knåda inte degen, utan dela den i 8 bitar med en degskrapa. Mjöla händer och lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper med den mjöliga sidan upp, vik eventuellt in kanterna för att få en rundad form. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 20 min, tills de fått lite färg.Tips: För en krispigare yta på frallorna, ställ in en ugnsform/plåt i botten av ugnen. Kasta in ca 1 dl vatten på plåten direkt efter att du satt in frallorna och stäng luckan direkt. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: