TillbakaRecept och kostrådFiber HUSK® Fiber HUSK® Hemgjord glutenfri gnocchi med FiberHUSK®Gnocchi är en italiensk pastasort gjord på potatis, med en mjuk konsistens och en härlig smak. Här hittar du recept på hemgjord glutenfri gnocchi med FiberHUSK®! De är lätta att tillaga och kan kombineras med din favoritsås för en utsökt lunch eller middag. Det här receptet är för 4 portioner. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: IngredienserGnocchi deg (4 portioner)1 kg Potatis20 g (2 msk) FiberHUSK®100 gram Potatismjöl80 gram Majsmjöl1 tsk Salt Rismjöl eller potatismjöl att vända degen iGör såhär:Skala och koka potatisen tills den är mjukt. Låt svalna.Lägg potatisen i en skål och mosa potatisen, exempelvis med en potatispress eller en gaffel.Blanda FiberHUSK® med mjöl och salt i en skål. Strö sedan hälften av mjölblandningen över potatisen och blanda väl så att det blir en deg. Tillsätt mer av mjölblandningen tills du fått en bra konsistens på degen. Den ska vara mjuk och följsam men inte för kletig.Dela degen i 4-5 lika stora delar och forma varje bit till rullar som är ca 1 ½ cm i diameter. Lägg rullarna på ett bord pudrat med potatismjöl, skär dem i ca 1-2 cm tjocka skivor och tryck till varje bit lätt med en gaffel så att de får den klassiska gnocchiformen.Koka upp lättsaltat vatten och lägg i din gnocchi. När alla gnocchi har stigit upp till ytan så är de färdiga. Detta tar ca 1-3 minuter.Vattenhalten i potatis varierar beroende på säsong och potatissort, så du kan behöva lite mer eller lite mindre mjöl till din gnocchi deg än vad som anges i receptet.Tips! Du kan göra degen dagen innan servering och förvara den i kylskåpet i en burk med lock – då är de klara att tillagas direkt från kylen. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: