TillbakaRecept och kostrådFiber HUSK® Fiber HUSK® Glutenfria scones med FiberHUSK®Bjud på äkta afternoon tea med detta enkla recept på glutenfria scones med FiberHUSK®. En fröjd för ögat, mun och mage - dessa scones är glutenfria, rika på fiber och oemotståndligt goda! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer 6 st sconesIngredienserDeg2 dl mjölk2 tsk FiberHUSK®3 1/2 dl glutenfri mjölmix2 krm salt2 tsk bakpulver50 g smörGör så här:Sätt ugnen på 250 grader.Blanda mjölk och fiberhusk och låt svälla i 10 min.Blanda de torra ingredienserna i en bunke.Blanda ner smöret och nyp ihop till en smulig deg.Tillsätt mjölken och blanda ihop till en deg.Dela degen i 6 bitar och forma till små frallor och lägg i en smord muffinsplåt eller bakplåtspappersklädd plåt. Degen är lite kladdig, så olja in händerna lite så går det lättare.Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 10-12 min, tills de börjar få en lätt gyllenbrun färg.Vill du uppleva äkta engelskt afternoon tea kan du servera dina scones med grädde eller clotted cream och en klick sylt eller marmelad. Scones går även utmärkt att äta med smör och ost eller annat valfritt pålägg. Mums! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: