TillbakaRecept och kostrådFiber HUSK® Fiber HUSK® Glutenfria kanelbullar med Fiber HUSK®Kanelbullar är en riktig fikaklassiker! Nu kan du baka utsökt goda och saftiga glutenfria kanelbullar med Fiber HUSK®. I detta enkla och glutenfria recept är kanelbullarna toppade med pärlsocker. Så goda och så oemotståndliga! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserDeg (till ca 36 st)5 dl mjölk50 gram jäst2 msk Fiber HUSK®1 ägg1 tsk salt1/2 dl strösocker1 dl ljus sirap1 tsk stött kardemumma150 g rumsvarmt smör12 dl (700 g) glutenfri mjölmixFyllning200 g rumsvarmt smör1 dl brun farin2 msk vaniljsocker1 msk kanelGarnering1 ägg till pensling PärlsockerGör så här:Värm upp mjölken till 37 grader.Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen löst sig.Rör ner fiberhusk och låt svälla i 10 min.Blanda i ägg, salt, socker, sirap och kardemumma.Tillsätt smöret i kuber och mjölet i omgångar.Arbeta degen väl i maskin, ca 5 min. Tänk på att degen ska vara lite kladdig, för mycket mjöl gör att bullarna blir torra. Dra plastfolie över bunken och låt jäsa i 1 timme.Förbered fyllningen genom att blanda smör, farinsocker, vaniljsocker och kanel.Ta upp degen ur bunken och knåda den lite lätt. Dela degen i 2 delar och kavla ut en del till en rektangel.Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop och skär degen i ca 2 cm breda bitar.Lägg bullarna i bullformar på en plåt. Gör likadant med resterande deg och fyllning. Låt sedan jäsa under bakduk i ca 1 timme.Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker.Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 8-10 min, tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: