TillbakaRecept och kostrådFiber Glutenfri mat Glutenfria dadelfrallorGlutenfria dadelfrallor som kan avnjutas till frukost och passar perfekt till barnkalas. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: Tips: Läs mer om FiberHUSK®Läs mer Ingredienser16 st4 msk Fiber HUSK®100 g havremjöl100 g rismjöl200 g fullkornsrismjöl200 g bovetemjöl2 dl glutenfria havregryn1 dl dadlar2 msk honung1 tsk salt8 dl mjölk50 g jästVärm mjölken och lös upp jästen i den. Tillsätt honungen och dadlarna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Kör både de blöta och torra ingredienserna i en matberedare på låg hastighet i tio minuter. Låt degen stå och jäsa i två timmar.Fukta händerna och forma degen till 16 frallor. Låt frallorna efterjäsa en halvtimme. Grädda i 180 grader i 45 minuter.Tips! Du kan byta ut dadlarna mot ljusa russin. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: