TillbakaRecept och kostrådGlutenfri mat Glutenfri mat Glutenfri kålpudding med potatisGlutenfri kålpudding med potatis - en klassisk husmansrätt i ny och mer snabblagad form som passar hela familjen. Kål innehåller många nyttigheter och med lite sirap i blir kålen lite karamelliserad vilket brukar gå hem även hos de små. Denna rätt är en riktig vardagsklassiker och blir det mat över så kommer det bli en riktig god lunchlåda dagen efter. Servera gärna med rårörda lingon och lite färsk persilja! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: IngredienserGlutenfri kålpudding 4 portioner500 g valfri färs600 g färsk vitkål6 dl matlagningsgrädde2 msk lingon1 näve färsk persilja2 msk soja salt svartpeppar vitpeppar Smör till stekning2 msk mörk sirap Potatis till 4 personer Lingon till servering Grönsaker till serveringGör så här:Koka potatisen i lättsaltat vatten.Skär vitkålen i små strimlor och stek i smör och sirap tills den fått fin färg.Lägg över vitkålen i en större stekgryta och stek därefter färsen.Blanda ihop kålen och färsen i stekgrytan och tillsätt lingon, soja, kryddor, matgrädde och en näve färsk persilja.Låt koka en liten stund och smaka av med salt, peppar och soja.Servera kålgrytan med potatis, grönsaker och lingon. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: