TillbakaRecept och kostrådFiber HUSK® Fiber HUSK® Glutenfri Hasselnötstårta med FiberHUSK®En god, krämig och helt glutenfri hasselnötstårta, perfekt till festligare tillfällen eller när du vill unna dig. Bakad med FiberHUSK®. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserHasselnötsbottnar5 ägg2 dl strösocker300g hasselnötsmjöl1 msk vaniljsocker2 msk fiber HUSK®1 dl kakao2 tsk bakpulver½ tsk salt250g rumsvarmt smörBärkompott450g frysta bär (t.ex. hallon & blåbär)2 msk strösocker1 msk vaniljsocker1 msk potatismjölMascarponechokladfrosting500g mascarpone1 ½ dl florsocker1 dl kakao5 dl vispgräddeGarnering färska bärGör så här:Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ihop med äggblandning. Rör ner smöret.Fördela smeten i 3 st smorda engångsformar, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Känn med en sticka om bottnarna är klara.Lägg de frysta bären i en kastrull tillsammans med socker, vaniljsocker och potatismjöl. Koka på medelvärme i 5-8 min. Rör om då och då. Låt kompotten kallna.Vispa mascarpone, florsocker och kakao krämigt. Tillsätt grädden och vispa till lagom tjock konsistens. Fyll frostingen i en spritspåse, gärna med en rund tyll.Lägg en tårtbotten på ett fat och spritsa chokladfrosting runt kanten. Bred på hälften av bärkompotten på tårtbotten innanför den spritsade kanten. Spritsa sedan på ett lager chokladkräm på bärkompotten. Lägg på nästa tårtbotten och upprepa samma procedur. Lägg på den sista tårtbotten och täck hela tårtan med resterande chokladfrosting. Garnera tårta med färska bär. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: