TillbakaRecept och kostrådFiber Glutenfri mat Glutenfri granola recept med FiberHUSK®Hemlagad granola är verkligen underbart att vakna upp till, och väldigt lätt att laga. Du kan variera rätten med olika typer av torkad frukt, eller tillsätta pumpafrön, linfrö eller solrosfrön. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: Tips: Läs mer om FiberHUSK®Läs mer IngredienserRecept2 msk Fiber HUSK®3 dl glutenfria havregryn50 g hasselnötter3 msk hampafrö4 msk kokosolja3 msk flytande honung½ tsk vaniljpulver½ tsk kardemumma½ tsk riven muskotnöt1 dl russin, dadlar eller aprikoserHemlagad granola är underbart att vakna till och lätt att laga. Du kan variera den i det oändliga med olika sorters torkad frukt och du kan också tillsätta pumpafrö, linfrö eller solrosfrö.Sätt ugnen på 180 grader (vanlig ugn). Lägg bakplåtspapper på en plåt och blanda alla ingredienserna utom den torkade frukten. Sätt in i ugnen. När kokosoljan har smält efter 1-2 minuter, ta ut plåten och rör runt så att honungen och kokosoljan fördelas jämnt bland råvarorna. Grädda i ytterligare 8-10 minuter och rör om ibland. När granolan har fått färg, ta ut den ur ugnen och låt svalna. Blanda i torkad frukt och förvara i en lufttät behållare.Tips! Granolan kan också användas som spröd topping på en klassisk äppelkaka. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: