TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP FODMAP köttbullar gjorda på kycklingDessa FODMAP köttbullar är gjorda på kyckling, spenat och soltorkade tomater. De är lika goda nystekta som i lunchlådan dagen efter. Eftersom våra magar älskar nyttiga fibrer kan vi enkelt göra tarmarna en tjänst genom att addera 1 tsk Husk Mage i Balans Classic i köttbullssmeten innan stekning. Receptet räcker till cirka 18 köttbullar. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserKycklingköttbullar500 g kycklingfärs1 ägg0,75 dl laktosfri grädde eller mjölk1 tsk oregano1 tsk salt1/2 tsk örtsalt utan lök (Kung Markatta har en)1/2 tsk svartpeppar1 näve hackad babyspenat6 soltorkade tomater1 krm vitpeppar1 skvätt soja1 msk kycklingfond utan lök och vitlök (Touch of Taste exempelvis)2 msk glutenfritt pankoströbröd (kan uteslutas)1 tsk Husk Mage i Balans ClassicGör så här:Hacka babyspenaten och soltorkade tomater i mindre bitar.Blanda alla ingredienser i en skål.Tillsätt Husk Mage i Balans Classic i smeten.Forma små köttbullar (eller biffar) av smeten. Det är svårt att rulla till perfekta köttbullar då smeten är kladdig så försök bara klicka ut köttbullar/biffar med hjälp av en sked.Stek köttbullarna på medelvärme och vänd flera gånger tills de är helt genomstekta.Servera köttbullarna med exempelvis potatis, rotfrukter, lingon och en grönsallad. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: