TillbakaRecept och kostrådFiber Glutenfri mat Glutenfri chokladbar med Fiber HUSK®Glutenfri fiberbar som är bra att ha med när du är på språng eller som alternativ till kakor och godis. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: Tips: Läs mer om FiberHUSK®Läs mer IngredienserFiberbar40 g hasselnötter40 g dadlar10 g Fiber HUSK®70 g ris- eller quinoapuffar20 g chokladdroppar30 g flytande honung30 g glykossirapOm du vill att den ska bli extra god skär du allt i små bitar som doppas i mörk choklad. Servera dem som fredagsgodis eller till söndagskaffetHacka hasselnötterna grovt och dadlarna fint. Häll upp alla ingredienserna i en skål och blanda dem ordentligt. Smörj en aluminiumform med olja, häll ner ingredienserna i formen och lägg bakplåtspapper över. Använd händerna till att trycka ihop smeten. Ta bort bakplåtspapperet och grädda i 18 minuter i 130 grader (vanlig ugn). Låt svalna innan du skär upp i önskade bitar.Tips! Du kan ersätta dadlar med annan torkad frukt som fikon, tranbär eller ljusa russin. Hasselnötterna kan ersättas med andra nötter.Ris- och quinoapuffar finns i välsorterade livsmedelsbutiker eller hälsokostbutiker. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: