TillbakaRecept och kostrådFiber Glutenfri mat Glutenfritt formbröd med äppleEtt fiberrikt och glutenfritt bröd som du kommer att älska. Detta läckra formbrödet är gott till frukosten eller stekt med en klick vitlökssmör till middagen. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: Tips: Läs mer om FiberHUSK®Läs mer IngredienserRecept50 g jäst2,5 dl vatten2,5 dl äpplejuice3 msk FiberHUSK200 g quinoamjöl200 g rismjöl200 g glutenfritt havremjöl1 tsk salt1 msk honung1 msk citronsaftNär franskbrödet ska vara glutenfritt och fiberrikt har du receptet här. Det här läckra formbrödet kan användas som frukostbröd eller stekt med lite vitlökssmör till middagen.Mät upp alla torra ingredienser och ställ åt sidan. Rör ut jästen i vatten och äppeljuice. Tillsätt honung och citronsaft samt därefter de torra ingredienserna. Rör ihop på lägsta hastighet i en matberedare i tio minuter. Lägg bakplåtspapper i en brödform och fördela degen. Blöt fingrarna och jämna ut degens yta. Slå in formen med plastfolie och låt jäsa i två timmar.Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort plastfolien och grädda i 20 minuter (i varmluftsugn). Stäng av varmluften och grädda i ytterligare 30 minuter eller tills det känns ihåligt när du knackar på det. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: