TillbakaRecept och kostrådFiber HUSK® Fiber HUSK® Glutenfritt bananbröd med FiberHUSK®Inget slår ett gott bananbröd. Det är ett utmärkt sätt att minska matsvinn och du kan äta det till frukost eller som mellanmål. Här kommer ett recept på glutenfritt bananbröd med FiberHUSK®. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserBananbröd1/2 dl kokosolja + lite extra till formen30 g (2 msk) flytande honung2 stora eller 3 små mogna bananer1 st banan till dekorering4 st ägg1 dl mjölk eller havremjölk280 g mandelmjöl (varav 1msk/15g till formen)1 msk FiberHUSK®1 tsk bakpulver1 tsk vaniljpulver1/2 tsk bikarbonat1/2 tsk kanel1/2 tsk salt1 dl hackade valnötterGör så här:Sätt ugnen på 180 grader.Vispa ihop kokosolja och honung. Vispa ner ett ägg i taget.Mosa bananerna och rör ner tillsammans med mjölken.Tillsätt bakpulver, vaniljpulver, bikarbonat, kanel, salt, FiberHUSK och hälften av mandelmjölet. Rör ihop degen.Spara 1 msk mandelmjöl som du ska använda till brödformen. Tillsätt resterande mandelmjöl i degen.Vänd ner hackade valnötter i degen.Smörj brödformen med kokosolja och strö över 1 msk mandelmjöl. Var noggrann här och se till att det är jämnt fördelat och hela ytan täcks av mandelmjöl.Lägg över degen i formen. Skala den sista bananen och skär den i hälften på längden. Lägg den ovanpå brödet och tryck ner den lite lätt.Grädda mitt i ugnen i 60 minuter. Ta sedan försiktigt ut bananbrödet ur formen och låt svalna på galler i 30 minuter innan du serverar. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: