TillbakaRecept och kostrådFiber HUSK® Fiber HUSK® Glutenfria semlor med Fiber HUSK®Goda och fluffiga semlor som är helt glutenfria och bakade med FiberHUSK®. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserSemlor5 dl mjölk50g jäst2 msk Fiber HUSK®1 ägg1 tsk salt1 dl sirap2 tsk stött kardemumma150g rumsvarmt smör12 dl glutenfri mjölmix (700g)Fyllning200g mandel200g strösocker2 msk mjölk (till mandelmix)2 msk vaniljsocker5 msk marsanpulver2 dl mjölk (till vaniljkräm)Semlor: Gör så här:Värm upp mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen har löst sig. Rör ner Fiber HUSK® och låt svälla i 10 min. Blanda i ägg, salt, sirap och kardemumma. Tillsätt smöret i kuber och mjölet i omgångar. Arbeta degen väl i maskin, ca 5 min. Dra plastfolie över bunken och låt jäsa i 1 timme.Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela degen på 24 lika stora bitar. Runda bullarna med mjölade händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 1 timme.Pensla bullarna med ett uppvispat ägg.Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 8-10 min, tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg. Låt de svalna helt.Fyllning: Gör så här:Mixa mandel och socker i en matberedare. Häll i mjölk och vaniljsocker, mixa väl. Blanda marsanpulver med mjölk till en vaniljkräm.Rör sedan ihop mandelmassan med vaniljkrämen.Skär ett lock och gröp ur lite av inkråmet. Fyll bullarna med semmelfyllningen.Vispa grädden och spritsa ovanpå fyllningen. Lägg på locket och pudra över med florsocker. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: