TillbakaRecept och kostrådGlutenfri mat Recept glutenfri mat Glutenfritt bröd: Bovete och lingonDetta är ett kanongott glutenfritt bröd som innehåller massa goda och hälsosamma livsmedel. Brödet ger en liten julig känsla då den innehåller både kanel, russin och lingon. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserGlutenfritt bröd6,5 dl bovetemjöl1 dl hackade hasselnötter (eller valfria nötter)1 dl pumpakärnor eller solrosfrön (plus lite mer till garnering)5 dl filmjölk1/2 dl brödsirap2 tsk bikarbonat1/2 dl linfrön (valfritt)1 nypa salt1 tsk kanel1 dl russin eller annan torkad frukt1 dl frusna lingon (eller lingonsylt)1 msk HUSK® Mage i balans ClassicGlutenfritt bröd med bovete och lingonDetta är ett kanongott glutenfritt bröd som innehåller massa goda och hälsosamma livsmedel. Brödet ger en liten julig känsla då den innehåller både kanel, russin och lingon. Brödet passar alltså perfekt som glutenfritt alternativ på julbordet, men det är lika gott att äta när som helst på året. Vi gjorde brödet mer fiberrikt genom att blanda i HUSK® Mage i balans Classic i degen, ett superbra knep för att öka fibermängden.Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader.Blanda bovetemjöl, hackade hasselnötter, HUSK®, kanel, linfrön, russin, salt och pumpakärnor i en skål.I en annan skål blandar du filmjölk, sirap och bikarbonat.Rör sedan ihop allt i en skål och blanda ordentligt.Tillsätt lingonen och rör runt.Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.Toppa brödet med lite solrosfrön eller pumpakärnor.Efter cirka 45 min är brödet färdiggräddat. Låt brödet vila en stund innan du skär i det eftersom det är ganska svårt att skära i det precis när du tagit ut det.Servera med något gott pålägg och njut! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: