TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP FODMAP ChokladmousseEn kombination av kokos, choklad, flingsalt och hallon kan sällan bli fel. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: IngredienserFODMAP Chokladmousse2 dl krämig kokosmjölk100 g mörk choklad med havssalt2 äggulor Kokosflingor, hallon och en nypa flingsalt att garnera med.FODMAP ChokladmousseEn kombination av kokos, choklad, flingsalt och hallon kan sällan bli fel. Detta är en efterrätt som du gör på enbart några få minuter, däremot måste den stå några timmar i kylen för att stelna innan den kan förtäras. Enligt FODMAP-dieten räknas endast 1 dl kokosmjölk per tillfälle som ”Low FODMAP”, så därför kommer ni troligtvis ha lite kokosmjölk över då paketen ofta är 2,5 dl. Ett tips är att hälla i resterande kokosmjölk i er gröt eller i någon maträtt för att få en härlig touch av kokos. Denna chokladmousse är riktigt god!Gör så här:Koka upp kokosgrädde med äggulorna och bryt därefter i chokladen (små bitar så det smälter snabbt).Rör runt tills chokladen är helt smält.Häll upp i 2 portionsskålar och förvara i kylen några timmar tills det har stelnat.Garnera gärna moussen med hallon, flingsalt och kokosflingor Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: