TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP Low FODMAP sallad: Vegetariskt receptEtt smaskigt low FODMAP recept: sallad gjord på grönkål, quinoa, blåbär, valnötter toppat med en citronvinägrett. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserSallad2 port quinoa1 paket blåbär1 getost1.5 dl hackade valnötter1 påse grönkål lingon olivolja flingsalt citronsaft pepparCitronvinägrett0.25 dl rapsolja1 msk citronsaft1 msk vatten1.5 msk vitvinsvinäger1 tsk Husk Mage i balans Classic1 nypa saltDetta är ett low FODMAP recept på en sallad gjord på grönkål, quinoa, blåbär, valnötter toppat med en citronvinägrett. YUM! Om du letar efter ett nyttigt och vegetariskt alternativ på lunch eller middag, testa detta!1 portion:Koka 2 portioner quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Låt den kallna (eller skölj i kallt vatten i durkslag).Skölj grönkålen i lite varmt vatten och ringla därefter på lite olivolja, pressad citron och flingsalt. Massera grönkålen med kärlek några minuter för att få fram en bra smak och konsistens.Rosta valnötterna i en het stekpanna några minuter. Strö över lite salt.Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.Rör ihop grönkålen, quinoan, blåbären, valnötterna och smulad getost i en fin skål.Häll över vinägretten. Toppa gärna med några lingon och örter som garnering.Recept: Magiskmat Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: