TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP FODMAP bröd: Glutenfritt majsknäckeEtt gott och knaprigt FODMAP majsknäcke. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserGlutenfritt Majsknäcke2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön1 tsk gurkmejakrydda1 krm salt1/2 dl olivolja2 dl kokande vatten1 tsk flingsalt½ tsk Fiber HUSK®Detta Glutenfria FODMAP majsknäcket med gurkmeja är otroligt knaprigt och smaskigt, och är skonsamt för din mage. Receptet räcker till 1 plåt. Tillaga och njut!Vad är egentligen FODMAP? Det kan du läsa mer om här.Gör så här:Börja med att sätta ugnen på 150 grader.Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på kokande vatten och olivolja, blanda allt.Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper (jag lägger ett bakplåtspapper över också för att kunna släta ut smeten så mycket och så tunt som möjligt) och toppa med flingsalt.Grädda i ugnen cirka 1 timme på 150 grader (håll lite koll ifall att det ser klart ut tidigare).Ta ut knäcket, låt det svalna och bryt i lagom stora bitar. Ät med smör och något smarrigt pålägg. Varför inte med smör, ägg, flingsalt och lite gräslök?Recept: Magiskmat Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: